Plakatserie Aarhus

Aarhus: kultur, natur og hygge

Jeg læste selv i Aarhus – og er lige flyttet tilbage til området for nyligt. Det har været overraskende nostalgisk at male området, da mange af bygningerne og parkerne vækkede minder, som stod levende, mens jeg malede. Når venner og familie står og kigger på maleriet, har det samme effekt. De begynder at pege og fortælle, hvordan de hører til i billedet.

Aarhus inden for Ringgaden emmer af hygge, historie og udvikling. Ser man byen fra oven, træder der tydeligt forskellige områder frem. Mens den tætbebyggede midtby strækker sig fra hovedbanen til domkirken, cirkler der sig mere og mere beboelse omkring denne i grønnere områder med boligkareer.

Du kan købe plakaten hos vores samarbejdspartner Werkshop (eksternt link)

Universitetsområdet står ud mod nord med sine gule tage, mens byens indtjening starter på industrihavnen – der viger plads for den nybyggede Aarhus Ø, hvor de moderne bygninger skyder op af havet.

Aarhus er dog meget mere end centrum af byen. Da jeg læste i Aarhus, havde jeg ingen idé om, hvor fantastisk et område, jeg boede i – for jeg holdt mig til midtbyen. Det bliver tydeligt, hvis vi zoomer lidt ud og oplever, hvor megen dejlig natur, der ligger en bustur væk.

Vi har valgt at male hele Aarhus Bugt ind på plakaten, da Djursland på den anden side af vandet tegner oplevelsen af at gå en tur langs vandet i Aarhus. Mens jeg har siddet og malet plakaten, har jeg lovet mig selv at opleve naturen hele vejen rundt om Aarhus, så jeg kommer hele plakaten rundt.

Du kan købe plakaten hos vores samarbejdspartner Werkshop (eksternt link)

Til forskel fra tidligere kommer der flere mennesker på serien fra Aarhus. Pigen (min smukke niece Esther) i den (på malerierne) tyrkise kjole binder alle billederne sammen, og vi får mulighed for at opleve byen, som hun bevæger sig gennem den.

Esther starter med at vise os domkirken. Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, hvordan man oplevede Danmarks domkirker, da de først blev byggede. De må have tårnet sig op over alt andet i området. Aarhus Domkirke er stadig en imponerende bygning, selvom vi nu har langt højere bygninger i byen. Går man ind i byen langs Risskov ligger tårnet som et pejlemærke på vejen ind i byens hygge og store udbud af samvær. Billedet er malet i en morgenstund, hvor solopgangen flænger himmelen bag kirken.

Du kan købe plakaten hos vores samarbejdspartner Werkshop (eksternt link)

Man kan ikke lave en plakatserie over Aarhus uden at male Rådhuset. Her tager Esther et afbræk fra det pulserende byliv i rådhusets park, mens det ikoniske tårn dominerer baggrunden.

Du kan købe plakaten hos vores samarbejdspartner Werkshop (eksternt link)

Plakatserien over Aarhus er dog ikke afsluttet. Vi er næsten klar med plakater fra Den Gamle By, Pustervig og Universitetet. Tanken er også at male Aarhus Ø, når det nye fyrtårn står færdigt.

Nedenstående fotos danner grundlag for malerierne.