Plakatserie Aarhus

Jeg arbejder lige nu på en plakatserie, som tager os gennem Aarhus.

Jeg læste selv i Aarhus – og er lige flyttet tilbage til området for nyligt. Det har været overraskende nostalgisk at male området, da mange af bygningerne og parkerne fremprovokerede minder, som stod levende, mens jeg malede. Når venner og familie står og kigger på maleriet, har det samme effekt. De begynder at pege og fortælle, hvordan de hører til i billedet.

Aarhus inden for Ringgaden emmer af hygge, historie og udvikling. Ser man byen fra oven, træder der tydeligt forskellige områder frem. Mens den tætbebyggede midtby strækker sig fra hovedbanen til domkirken, cirkler der sig mere og mere beboelse omkring denne i grønnere områder med boligkareer.

Universitetsområdet står ud mod nord med sine gule tage, mens byens indtjening starter på industrihavnen – der viger plads for den nybyggede Aarhus Ø, hvor de moderne bygninger skyder op i havet.

Billedet her er taget med min mobil i min stue med svagt lys. Det bliver langt mere levende, når det er malet færdigt og sat professionelt op.

Ved siden af oversigtskortet maler jeg Latinerkvarteret, hvor folk sidder og hygger sig med en kop kaffe, Domkirken, der har stået som byens centrum siden år 1300, og Rådhuset med sin ikoniske arkitektur. Når Aarhus Ø står med sit nye fyrtårn, kommer der også en plakat fra denne.

Til forskel fra tidligere kommer der flere mennesker på serien fra Aarhus. Pigen (min smukke niece Esther) i den (på malerierne) grønne kjole binder alle billederne sammen, og vi får mulighed for at opleve byen, som hun bevæger sig gennem den.

Nedenstående fotos danner grundlag for malerierne.